Екип 2018

 

Деси Данкова

TEDxNBU за осми път. Мисля си как всяка година вълнението си остава силно, все едно е за първи път. Този го усещам още по-специален и го очаквам с нетърпение.

Обича тишината, планината, пътешествията, бягството в нейния свят, който е изграден от вълшебства и приключения. Мечтае да стане професионален пътешественик.

Най-ярката светлина в дните ѝ си има име, Калина – феята на елфите, която е избрала Деси да е нейна майка. Крачи по пътя си и търси тишината, която ще ѝ разкаже всичко важно.

Нейните 8 TEDXNBU неща са:

 1. Едно от чудеста, с които живее, предадено от Деси Бошнакова, е TEDвълшебството.
 2. Хората. Срещата с тях. Споделените идеи
 3. Съмишлениците. Усещането, че съществува този спокоен свят
 4. Предизвикателството
 5. Екипът или приятелите
 6. Смисълът да си част от TEDxNBU
 7.  Лекторите, които носят толкова силен заряд. Срещите. Разговорите. Подготовката
 8. “Да бъдеш” в безкрайността

Ивета Илиева

  Ивета Илиева е рядко срещана порода идиот, която вярва, че светът се е самосъздал, защото понякога е по-добре да правиш нещо, отколкото да не правиш… нищо. Още от малка тя си е заплюла професията “Лара Крофт” и не позволява на друго човешко същество да поставя под въпрос съществуването на това призвание в бюрото по труда. Вечната й болка си остава неспособността да бие чимбери, но това далеч не означава, че се оплаква от неуменията си… или живота като цяло. Обича животните, защото са 200 пъти по-адекватни от хората.

 1. Твой дълг е да постигнеш това, за което мечтаеш.
 2. Една идея може да промени целия свят.
 3. Dостатъчно е да попиташ и ще ти се отговори.
 4. Xитростта на лисицата се определя от глупостта на жертвите й.
 5. Nито едно велико откритие не се е получило от първия път.
 6. Bързата мисъл е най-ефикасното средство за превъзмогване на трудности.
 7. Uвереността в собствените действия не идва с времето, а с опита.

Симона Станимирова

Мони е пристрастен любител фотограф, защото харесва да пречупва образите през собствената си призма и да играе със светлина и форми. Тя е студент по графичен дизайн, а паралелно дерзае и на трети фронт в аутсорсинг компания, за да осъществява традицията със сестра й да имат по едно приключение заедно всяка година. Обича да слуша джаз и музиката за нея е ежедневен спътник, тъй като смята, че всеки момент си има определен саундтрак, който му отива. Обожава кучетата, а морето и планината са двете й най-големи любови.

 

Румяна Тодорова

ако трябва да се опише в три думи, те биха били “artsy fartsy nihilist”.
леко антисоциална, но винаги готова за pewdiepie videos маратон,
изживява се като инстаграм артист през повечето време
или обработва снимки, или гледа south park докато четете това
цитат: “аз съм мил и цивилизован човек, освен когато не съм”

 

Даниел Стоянов

Даниел е oт онзи тип хора, които трудно биха описали себе си в няколко изречения, но когато това се случи… винаги написаното е право в целта. Любимата му дума идва от датски – „HYGGE”. Недейте да търсите в google преводач, hygge няма как да бъде вещ или нещо определено… тя е чувство, удоволствие или казано простичко – неизмеримо щастие. Е, ако не сте разбрали досега Дани обича това усещане, точно поради тази причина е и част от екипа на TEDxNBU. Не забравяйте, че очакваме аплодисменти в деня на събитието, все пак той е отговорен за програмирането и дизайна на обновения ни сайт.

Деница Стойчева

Деница е в TEDxNBU вече 3-та година, което е второто ѝ любимо число, освен 7. Обича слънцето, хората, комуникациите и образователните каузи. И тъй като 7-те неща, които вижда за себе си в TED казват достатъчно, минаваме направо на тях:

 1. Хората – защото са невероятни генератори на позитивна промяна;
 2. Добрите идеи – защото за тях си струва да има форуми всеки ден;
 3. Това, че се случват – защото всички имаме потенциала да градим света, в който искаме да живеем;
 4. Емоцията – ще я усетите на 22-ри!
 5. Различните гледни точки, които ни правят по-богати;
 6. Общността от съмишленици;
 7. Екипността!

Дени няма търпение да ви види на живо на TED. Дотогава можете я да намерите във Facebook.

 

Георги Батилов

Георги по професия е светлинен дизайнер и сценограф. TED е платформа, която още от гимназията го вдъхновява. Преди 7 години разбира, че в Нов български университет, в който избира да учи, ще се провежда TEDx събитие. Това за първи път му дава усещането, че е част от нещо глобално и вълнуващо. Едно от най-важните неща за него през всичките тези години е, че екипът, който се е изградил, е от чудесни хора. Затова казва, че щастието да ги познава го превръща в страхотен късметлия.

 

Боян Панов

Боян работи заедно с Жоро. Постоянно е запретнал ръкави, защото винаги върши нещо.

Снимка на Боян, няма. Ето защо отправяме предизвикателство към вас , свързано с този факт. Ако някой от публиката на 22 април успее да открие и да се снима с него, печели една голяма “Усмивка” от екипа. 😁