Лектори 2012: Виктор Бенев

Виктор Бенев е завършил НМУ “Любомир Пипков” – София в класа на Мария Палиева, дъщеря на Добри Палиев, основателя на българската перкусионна школа в България. Учи една година при Емануел Сежурне, Стефан Фужеро и Дени Рединже в Консерваторията в Страсбург, Франция. В момента учи ударни инструменти при проф. Татяна Кърпарова и композиция при Велислав Заимов в НМА “Панчо Владигеров” – София.

Лауреат е на редица конкурси, между които “Пендим” – Пловдив, “Светослав Обретенов” – Провадия, “Музиката и Земята” – София и “Млади виртуози” – София. Свирил е като солист с Нов Симфоничен Оркестър с диригент Боби Йоцов, Оркестъра на Classic FM с диригент Григор Паликарски, Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов, Пернишки камерен оркестър с диригент Райчо Христов, и на Видинската филхармония с диригент Ивайло Кринчев.

Вече неизменна част от джазовия клубен живот в София. Участвал е и в различни камерни ансамбли, с които е пътувал из Европа. Участвал е на редица фестивали в България.

През 2010г. печели отличието “Най-добър участник” в Майсторския клас “Концепция на импровизацията” на проф. Милчо Левиев в НБУ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s