Лектори 2013: Кузман Илиев

K

Дойде време да ви разкрием и името на първия ни лектор на тазгодишния TEDxNBU 2013, а именно Кузман Илиев.

Кузман Илиев е роден преди малко повече от 26 години в един зимен декемврийски ден, като по думи на свидетели, появата му на белия свят предизвиква бурен снеговалеж и свирепа виелица.
След като завършва Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, той е приет за студент в Нов Български Университет, а през академичната 2009-2010 година е отличен с приза за „най-добър студент на НБУ”. Владее френски, английски и работно испански езици.

От 2011г. е съавтор и водещ на предаването за икономика и финанси Boom & Bust по телевизия и радио Bulgaria On Air. От началото на годината, заедно с група от предприемчиви и целеустремени млади хора, е насочил енергията си в изграждането на платформата за експертиза, идеи и консултации BrainWorskop Institute.

Кузман вярва в силата на волята и разума, неограничеността на човешките възможности, индивидуалната свобода и действието като фактор за положителните неща в живота.
Научните му интереси са в сферата на : макроикономиката, финансова икономика, монетарната политика, стопанската история и политическата теория.
В свободното си време обича да се обгражда и общува с позитивни и интересни хора, да чете и пише, да спортува и пътува, с една дума – да се забавлява.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s