Лектори 2013: Росен Михайлов

rosen

Работил е в страната и извън нея като танцьор, преподавател, хореограф и продуцент вече повече от 20 години. Не се срамува, че първото му образование е балетно, не особено “мъжкарско” занимание.

И е готов да ви отговори на всички неудобни въпроси свързани с това: “Балетистите не са ли…, или са? Как се издържа да си гърди в гърди с толкова красиви жени? Как не си забравяш хореографията докато танцуваш с толкова жени?

Даже смята, че именно ежедневния фитнес с живи 50 килограмови “гири”, го е тренирал на необходимата издържливост да се справя с абсурда да се занимава с изкуство в България.

Пристрастен е към трупането на всякакви знания и образования – Икономика на комуникациите, ТВ и кино режисура, Кинодраматургия, както и не прекъснато да се доквалифицира – лайт дизайнер, самопродуциращ се артист и т.н. Даже и в момента е редовен докторант на НБУ – Новите медии в сценичните изкуства – танц за камера и какво ли още не….

Според него са необходими само 3 неща, за да можеш да танцуваш. Да можеш да стоиш, да можеш да ходиш и да можеш да тичаш! Всичко друго е въпрос на ритъм и желание. Всеки може да танцува! Просто погледнете него, малко над 40-те и около 90-те килограма. Но не всеки има право да занимава другите със себе си, от сцената.

* Избира тази снимка не защото е против забраната на тютюнопушенето в заведенията, напротив… Просто снимката е много “cool”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s