Саша Безуханова – Лектори TEDxNBU 2016

sasha picture

Саша Безуханова е основател и председател на борда на MoveBG – гражданската платформа за сътрудничество и конструктивен обществен дебат, за утвърждаване на демократичните принципи и определяне на дългосрочните стратеги и иновативни политики за развитието на moderna България.
Преди да се посвети на тази общественополезна кауза през 2013 година, тя има 20-годишна управленска кариера в Хюлет-Пакард (HP), където заема различни ръководни позиции. Последно е директор направление „Публичeн сектор” за световните развиващи се пазари в Hewlett-Packard, а преди това ръководи дейността на компанията в направление „Публичен сектор” за Централна и Източна Европа. Преди това Саша е била генерален директор на Хюлет-Пакард България в продължение на повече от 10 години и успява да наложи компанията като лидер на ИТ пазара в страната. Тя има водеща роля за привличането на стратегическата инвестиция на Хюлет-Пакард за изграждане на Глобален център за отдалечени услуги, която позиционира България на световната инвеститорска карта и днес осигурява работа на повече от 5000 специалисти.
Саша е председател на управителния съвет на Българско училище за политика, на Европейския център на жените в технологиите, Българския център на жените в технологиите и Техническия университет в София, съосновател и член на борда на Инициатива за социално израстване.
Саша е избрана за Digital Woman of Europe Award 2013 и е една от 100-те предизвикатели на Нова Европа. Носител е на много други национални и европейски награди за приноса й към социалното развитие. Учредява награда Entrepregirl Award, финансирана лично от нея, за подпомагане на млади жени, които да превърнат своите предприемачески идеи в бизнес.

Понастоящем е почетен консул на Великото Херцогство Люксембург в България.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s