Елена и Димитър – Лектори TEDxNBU 2016

976600_10201263949582337_336767250_o (2)Елена Рапонджиева е родена през 1989 г. в град София. Завършва бакалавърска степен в Англия – Комуникация, култура и медии в Coventry University. Печели стипендия за Европейската програма “Леонардо да Винчи” и след завършването си заминава за Барселона, където работи като асистент-продуцент на телевизионни реклами. Следват стажове в Англия, след което се връща в България и работи по редица пълнометражни филми като проджект мениджър на визуални ефекти, в Worldwide FX, Бояна. В момента работи като продуцент на компютърни игри, в Ubisoft, Sofia.
Митко я кани да се присъедини към проекта преди 2 години и оттогава в свободното си време е продуцент и на “Златната ябълка“.
dimitur-petrov-720Димитър Петров е роден през 1989 г. в град София. Завършва бакалавърска степен в Англия – Анимация в University of Westminster, London. Още преди завършването си започва работа в Cartoon Network. Там му хрумва идеята за анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор и започва да нахвърля бележки. Така се ражда “Златната ябълка“. Прибира се в България уж за малко, свързва се със Светла Радивоева (която по това време вече работи в “Дисни”) и двамата започват по-сериозна работа над проекта, който го увлича и той в крайна сметка избира да остане тук и да работи по него. Това е преди 3 години. Оттогава екипът, който събира около себе си, нараства до настоящите 26 души в 6 различни държави. Освен по “Златната ябълка”, Митко анимира и телевизионни реклами.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s