Андрония, Александър, Михаил и Павел – Лектори TEDxNBU 2016

Андрония Попова, Александър Даниел, Михаил Вл. Йосифов и Павел Терзийски ще се съберат заедно специално за тазгодишното издание на TEDxNBU. Всеки от тях твори в различни музикални проекти, но сега ще се обединят в експеримент, който ще се случи на живо в аулата на НБУ.​
Roni small Elena Nenkova.jpgАндрония Попова завършва Националното музикално училище “Любомир Пипков” със специалност оперно пеене при Бойка Косева и Елена Миндизова. После завършва арт-мениджмънт в НБУ, и магистратура в СУ “Кл. Охридски” – специалност музикална педагогика – оперно пеене. Започва кариерата си на певица с различни експериментални иджаз формации, а в момента е известна като фронт-дама на Насекомикс и СентименталСуингърс.  Има изяви на концерти и фестивали в Испания, Франция, Англия, Германия, Полша,Италия, Австрия. Изпълнява авторската си музика с Насекомикс на кино-фестивалите в Кан,Сараево.

SandiАлександър Даниел е роден на 2 юли 1982 г. в София. Учи ударни инструменти в НБУ, като в същото време развива уменията си и в композиране. Участва в създаването и развиването на “Ambient Anarchist”, ярко разпознаваема със смелите си изразни средства, електронна и пънк хард-кор група. Групите, с които свири в момента са Fly We To The Moon, Насекомикс, Rebelites, но често свири и в импровизаторски сесии с утвърдени музиканти в различни стилови посоки.
В театъра работи като композитор с режисьорите Деси Шпатова, Ирина Голева, както и с Ида Даниел. През 2014 г. печели наградата “Икар” заедно с Деница Дикова, за танцовия спектакъл “Тълковен речник”, режисиран от Ирина Голева.

Mi6o portraitМихаил Вл. Йосифов е роден декември 1981 г. в семейство на художници. В ранното си детство учи пиано, солфеж, немски език и посещава големите фолклорни фестивали, съпътстван от семейството си. През 2000 г. завършва художествено училище със специалност плакат и запазена марка в родния град София. През ученическите си години свири с хард-кор групата “Skinflick” в зали и фестивали на открито из страната. От 2000 до 2006 г. следва в НБУ по две бакалавърски програми. Джаз-поп китара при Ники Каменов и музикална педагокика при Стефка Венкова. През 2001 г. е в основата на група “Насекомикс” заедно с Андрония Попова. Групата свири из цяла Европа, както на музикални фестивали, така и на фестивалите на киното в Сараево и Кан.
Успоредно с работата си на инструменталист, развива и тон-режисьорските си способности в студиото. С авторските си проекти “Насекомикс” и “Вендета” продуцира, записва и завършва албуми разпространени в България и чужбина.
Към момента свири още в суинг групата “Сентиментал суингърс”, хип-хоп бандата “Ъпсурт” и в Боса нова трио заедно с Павел Терзийски и Александър Даниел.

 

PavelПавел Терзийски е роден през 1987 г. в София. Учи оперно пеене в НБУ като същевременно се занимава с експериментално и джаз пеене на столичната клубна сцена. Пял е в Австрия, Естония, Норвегия, Италия, Холандия, Германия и Англия, с музиканти, някои от които са Росен Захариев, Георги Дончев, Skiller, Боби Петров, Антони Дончев, Арабел Караян, Михаил Вл. Йосифов и Димитър Карамфилов.
Участва с авторска музика в театралните проекти “Осталгия” , “Big Gun” , “SBW”.
В момента е част от обединението на млади аудио-визуални артисти “БигБанда”.
Някои от музикалните проекти , в които участва, са Попара, Clavexperience, Боса Нова трио.
Стиловете които пее са боса нова, суинг, блус, дъб, реге, хип хоп и др. Това са и стиловете върху, които “стъпва” в импрозациите си.
В момента подготвя самостоятелен албум по метода “наслагване” (лупинг), чрез който музиката в него е съставена изцяло от неговия глас.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s