Калина Брейлсфорд

PastedGraphic-1 (2)

Калина е в постоянно движение – между два свята – наблюдава, вижда, поема, трансформира. Основател на организацията HumanCamera.org – фотограф, който не снима, а гледа, вижда и чувства. Куратор и творец, който обича да споделя ”вижданията” си с другите – преподавател в НБУ и кандидат специалист по ‘колкото повече знам, толкова повече разбирам, че нищо не знам’ – тоест доктoрант в Нотингам Tрент университет, Великобритания.

Вдъхновението е това състояние, в което ти се иска да танцуваш под дъжда, да прегърнеш случаен минувач, да намериш начин да повдигнеш планина и най-вече да погледнеш света, живота и себе си по съвършено нов начин.

Идеите са важни, защото в момента те са това, което движи света напред. Те съществуват предимно в онова пространство, което е извън кутията, там където се налага да използваш творческото си мислене. В един постиндустриален свят, в който машината е по-умна и по-сръчна от човека – идеите като основа на иновациите ще са (и вече започват да са) най-търсената ‘стока’. Те са незаменимата и необяснимата развихрена фантазия на човечеството.

Участието в TEDxNBU за мен е предизвикателство…нова публика, възможност да споделя себе си – идеите и вижданията си.

Животът е преходно приключение, в което трябва да се стъпи с двата крака и има нужда от повече емпатия. Пътуване на гребена на вълната – често падаш, често се давиш, но понякога има баланс, вятър в косите и пълна хармония с потока на това необяснимо преживяване наречено живот.

Ако Калина е музика, то тя ще звучи меланхолично.

Да бъдеш означава да осъзнаваш, че присъстваш.

Това, което най-силно ме вълнува в момента е снимката, не тази, която има ролята да задоволи чувството ни за естетика, а тази, която прониква незабележимо, но превзема ежедневието ни – тази фотография, която оформя идентичността ни, говори на визуален език и провокира емоции. Кое е това, в свят изпълнен с ‘визуални стимулации’, което кара хората несъзнателно да продължават да споделят, оформят и изразяват идентичността си чрез снимката? Каква е силата на фотографията да провокира лична трансформация?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s