Екип

          Десислава Данкова 

                            IMG_1506

Деси обича тишината, планината, пътешествията, бягството в нейния свят, който е изграден от вълшебства и приключения. Опитва се да руши кули, изградени от страхове. Обича да се надишва с липа, да живее с пролетта и да граби с пълни шепи от настоящия момент, независимо какво ѝ носи.

Най-ярката светлина в дните ѝ си има име, Калина – феята на елфите, която е избрала Деси да е нейна майка. Крачи по пътя си и търси тишината, която ще ѝ разкаже всичко важно.

Нейните 8 TEDXNBU неща са:

 1. Магията на това да си част от процеса на създаване на нещо толкова прекрасно като TEDxNBU.  Усмивките, отговорността, умората, вдъхновението, всичко е част от това смислено и красиво приключение.
 2. Хората. Срещата с тях. Споделените идеи. Приятелствата.
 3. Съмишлениците. Усещането, че съществува този спокоен свят
 4. Предизвикателството
 5. Екипът или приятелите
 6. Смисълът да си част от TEDxNBU
 7.  –Да бъдеш–  8 път TEDxNBU, 2018

 

Деница Стойчева

Deni

 

Деница е в TEDxNBU вече 3-та година, което е второто ѝ любимо число, освен 7. Обича слънцето, хората, комуникациите и образователните каузи. И тъй като 7-те неща, които вижда за себе си в TED казват достатъчно, минаваме направо на тях:

 1. Хората – защото са невероятни генератори на позитивна промяна;
 2. Добрите идеи – защото за тях си струва да има форуми всеки ден;
 3. Това, че се случват – защото всички имаме потенциала да градим света, в който искаме да живеем;
 4. Емоцията – ще я усетите на 22-ри!
 5. Различните гледни точки, които ни правят по-богати;
 6. Общността от съмишленици;
 7. Екипността!

Дени няма търпение да ви види на живо на TED. Дотогава можете я да намерите във Facebook.

 

Ивета Илиева

Iveta

Ивета Илиева е рядко срещана порода идиот, която вярва, че светът се е самосъздал, защото понякога е по-добре да правиш нещо, отколкото да не правиш… нищо. Още от малка тя си е заплюла професията “Лара Крофт” и не позволява на друго човешко същество да поставя под въпрос съществуването на това призвание в бюрото по труда. Вечната й болка си остава неспособността да бие чимбери, но това далеч не означава, че се оплаква от неуменията си… или живота като цяло. Обича животните, защото са 200 пъти по-адекватни от хората.

 1. Твой дълг е да постигнеш това, за което мечтаеш.
 2. Една идея може да промени целия свят.
 3. Dостатъчно е да попиташ и ще ти се отговори.
 4. Xитростта на лисицата се определя от глупостта на жертвите й.
 5. Nито едно велико откритие не се е получило от първия път.
 6. Bързата мисъл е най-ефикасното средство за превъзмогване на трудности.
 7. Uвереността в собствените действия не идва с времето, а с опита.

 

Георги Батилов

Георги по професия е светлинен дизайнер и сценограф. TED е платформа, която още от гимназията го вдъхновява. Преди 7 години разбира, че в Нов български университет, в който избира да учи, ще се провежда TEDx събитие. Това за първи път му дава усещането, че е част от нещо глобално и вълнуващо. Едно от най-важните неща за него през всичките тези години е, че екипът, който се е изградил, е от чудесни хора. Затова казва, че  щастието да ги познава го превръща в страхотен късметлия.

 

Боян Панов

Боян работи заедно с Жоро. Постоянно е запретнал ръкави, защото винаги върши нещо.

Снимка на Боян, няма. Ето защо отправяме предизвикателство към вас , свързано с този факт. Ако някой от публиката на 22 април успее да открие и да се снима с него, печели една голяма “Усмивка” от екипа. 😁

 

Симона Станимирова

Мони е пристрастен любител фотограф, защото харесва да пречупва образите през собствената си призма и да играе със светлина и форми. Тя е студент по графичен дизайн, а паралелно дерзае и на трети фронт в аутсорсинг компания, за да осъществява традицията със сестра й да имат по едно приключение заедно всяка година. Обича да слуша джаз и музиката за нея е ежедневен спътник, тъй като смята, че всеки момент си има определен саундтрак, който му отива. Обожава кучетата, а морето и планината са двете й най-големи любови.

 

Даниел Стоянов

Даниел е oт онзи тип хора, които трудно биха описали себе си в няколко изречения, но когато това се случи… винаги написаното е право в целта. Любимата му дума идва от датски – „HYGGE”. Недейте да търсите в google преводач, hygge няма как да бъде вещ или нещо определено… тя е чувство, удоволствие или казано простичко – неизмеримо щастие. Е, ако не сте разбрали досега Дани обича това усещане, точно поради тази причина е и част от екипа на TEDxNBU. Не забравяйте, че очакваме аплодисменти в деня на събитието, все пак той е отговорен за програмирането и дизайна на обновения ни сайт.

 

 

 

Румяна Тодорова

 • ако трябва да се опише в три думи, те биха били “artsy fartsy nihilist”.
 • леко антисоциална, но винаги готова за pewdiepie videos маратон,
 • изживява се като инстаграм артист през повечето време
 • или обработва снимки, или гледа south park докато четете това
 • цитат: “аз съм мил и цивилизован човек, освен когато не съм”